Відбірковий конкурс на модуль “Будівництво та архітектура” стартував!

Модуль заплановано на вихідні 17-18 жовтня. Форма проведення залежить від епідеміологічної ситуації.
Відбірковий конкурс на модуль “Будівництво та архітектура” стартував!

Модуль заплановано на вихідні 17-18 жовтня. Форма проведення залежить від епідеміологічної ситуації.

Нагадаємо, що взяти участь у конкурсі можуть школярки із будь-якого куточка Україні, які у жовтні ще не будуть студентками вишу. Участь - повністю безкоштовна! Для участі необхідно відповісти на конкурсні питання на нашому сайті. 30 найкращих ми й запросимо до участі у модулі.

В рамках дводенного освітнього модулю дівчат познайомлять із основами спеціальностей будівництва та архітектури, поспілкуються із жінками галузі, візьмуть участь у майстер-класах та семінарах, а також позмагаються у творчому конкурсі.

Тему будівництва та архітектури ми обрали через наявний в цій сфері гендерний дисбаланс. У 2010 році Рада архітекторів Європи провела опитування у 33 країнах. Дослідження виявило, що з понад півмільйона архітекторів 31% - жінки. Найбільше архітекторок, близько 50% - у Греції, Хорватії, Болгарії, Словенії та Швеції. Найменше ж – у Словаччині, Австрії, Нідерландах, Німеччині та Бельгії. В Україні цей дисбаланс відчувається ще більше. Так, у нинішньому складі президії правління Національної спілки архітекторів лише одна жінка з п’яти членів керівництва. У 24 регіональних спілках керівниками є чоловіки, і лише у 3 – жінки. За даними Державної служби статистики України, за останні 10 років приблизно третина студентів середніх та вищих навчальних закладів за спеціальностями будівництво та архітектура - дівчата. Лише одна жінка за всю історію Києва ставала головним архітектором міста. Нею у 2015-2016 роках була Ганна Бондарь.

Відбірковий конкурс триває до 25 вересня

0