В США презентували креативну виставку "Наука – це вона"

В США пройшла просвітницька виставка “Наука – це вона”, присвячена українським науковицям. Відкриття експозиції про талановитих українок відбулося в рамках урочистого прийому з нагоди 30-річчя Незалежності України у Генеральному Консульстві України в Сан-Франциско/Consulate General of Ukraine in San Francisco.

Знайомимо світ із творчою та талановитою Україною! В США пройшла  просвітницька виставка “Наука – це вона”, присвячена дванадцятьом українським науковицям.

Відкриття експозиції про талановитих українок відбулося в рамках урочистого прийому з нагоди 30-річчя Незалежності України у Генеральному Консульстві України в Сан-Франциско/Consulate General of Ukraine in San Francisco.

Ми вдячні за підтримку Міністерству закордонних справ України та Генеральному консулу у Сан-Франциско Дмитру Кушнеруку.

У своїй промові пан Кушнерук підкреслив: «Просування гендерної рівності у науці – це дуже важлива справа для будь-якої країни світу. Вже давно доведено, що гендерна збалансованість у будь-якій сфері призводить до її розквіту. А рольові моделі – найкращий спосіб підбадьорити молодь».

Стилізовані портрети науковиць створили українські ілюстратори, зокрема, Сергій Майдуков - автор ілюстрацій для LA Times, New York Times, Wall Street Journal та інших американських видань.

Про кожну героїню виставки розповідають есе, які написали переможниці всеукраїнського конкурсу творчих робіт.

STEM is FEM реалізує освітній арт-проєкт «Наука – це вона» за підтримки ООН Жінки в Україні/UN Women Ukraine  та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ)/UNICEF Ukraine як частину глобальної кампанії UN Women «Покоління рівності».

0