У Берліні пройшла просвітницька виставка від STEM is FEM про талановитих українок в науці

Розповідаємо про творчу та талановиту Україну світові: просвітницька виставка «Наука – це вона» була частиною Днів України в Берліні та Бранденбурзі.

Розповідаємо про творчу та талановиту Україну світові: просвітницька виставка «Наука – це вона» була частиною Днів України в Берліні та Бранденбурзі.

На урочистому відкритті дводенного форуму, присвяченому зміцненню українсько-німецького академічного співробітництва, взяли участь: Максим Ємельянов – радник-посланник Посольства України в Німеччині/Ukrainische Botschaft in Berlin, Верена Блехінгер-Талкотт - віцепрезидент Вільного університету Берліна, Йоганн Заатгофф - депутат Бундестагу та Ольга Гаращук - президентка Німецько-українського академічного товариства.

 «Українсько-німецькі відносини розвивалися у всіх сферах за останні роки як ніколи. Ми особливо раді, що академічний обмін та співробітництво між нашими країнами, які також набули значного поштовху в останні роки, внесли величезний внесок у це», - заявив радник-посланник Посольства України в ФРН Максим Ємельянов.

Він підкреслив, що багато талановитих молодих українців та українок мають можливість реалізувати та презентувати свої творчі ідеї за допомогою таких програм фінансування, як Erasmus, та двосторонніх наукових проєктів.

Дипломат зауважив, що частина цієї конференції називається «Створюємо сильнішу Європу разом»: «Ми твердо впевнені, що лише разом з Україною як важливою частиною європейської сім’ї ми можемо зробити єдину Європу сильнішою», - підкреслив він.

На форумі були представлені дві українські виставки: «50 винаходів, які Україна подарувала світу» та «Наука – це вона».

Eкспозицію про важливі досягнення науковиць презентувала співорганізаторка STEM is FEM Дар'я Бичкова.

«Оригінальними є не лише ілюстрації, а й також підписи до картин. Це не звичайна довідкова інформація про жінок-героїнь проєкту, яку можна знайти в інтернеті. Це - есе дівчат-переможниць конкурсу, у яких вони не лише розповідають про життєвий та науковий шлях науковиць, а й розмірковують щодо їхньої ролі у становленні світової науки та гендерної рівності», - розповіла пані Бичкова.

Виставка про талановитих українок в науці побувала в багатьох містах України. Берлін – перша європейська столиця, де демонструють проєкт.

«Наука – це вона» – освітній арт-проєкт, організований STEM is FEM за підтримки міжнародних організацій ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) як частина кампанії ООН Жінки «Покоління рівності» з популяризації гендерного паритету серед молоді та забезпечення лідерства жінок в технологіях та інноваціях.

0