«Наука – це вона» відкрилася в Міжнародному аеропорту «Бориспіль»

З 1 по 14 лютого всі пасажири Міжнародного аеропорту «Бориспіль» зможуть побачити яскраві портрети науковиць та дізнатися про них с есе переможниць Всеукраїнського конкурсу творчих робіт.

Креативна виставка «Наука – це вона» стала ближче до неба! З 1 по 14 лютого всі пасажири Міжнародного аеропорту «Бориспіль» зможуть побачити яскраві портрети науковиць та дізнатися про них з есе переможниць Всеукраїнського конкурсу творчих робіт.

Портрети 12 відомих українок створені сучасними ілюстраторками Анною Сарвірою, Женею Полосіною, Олею Дегтярьовою, Анною Іваненко та ілюстратором Сергієм Майдуковим.

 «Жінки зробили вагомий внесок безпосередньо у розвиток авіації. Наприклад, глушник для двигунів літаків винайшла американка Ельдорадо Джонс. Це пристрій у вигляді невеликого металевого пропелера, який встановлюється на шляху вихлопних газів, зменшуючи шум від двигуна без втрати потужності. За це Джонс отримала прізвисько «Залізна леді», – підкреслила організаторка проєкту «Наука – це вона» Дар’я Бичкова.

Раймонда де Ларош в 1910 стала першою жінкою у світі, яка подала запит на отримання ліцензії пілота, легендарна Амелія Ергарт, яка самостійно перелетіла Атлантичний океан та 19-річна Зара Резерфорд – наймолодша авіаторка у світі, що самостійно облетіла планету на надлегкому літаку, – всі вони кинули виклик не тільки небу, але і стереотипам,  та перемогли!

«Ми дуже раді, що Міжнародний аеропорт «Бориспіль» також став частиною міжнародного освітнього проєкту STEM is FEM, головна місія якого – боротьба з гендерними упередженнями в технічній сфері та популяризація наукових та технологічних спеціальностей серед українських старшокласниць. Аеропорт «Бориспіль» – не тільки підприємство, де велика кількість інженерно-технічних працівників – жінки,  це ще й  публічне місце, де різні люди матимуть змогу побачити цю унікальну виставку», - начальник аеровокзального комплексу ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» Андрій Тарасенко.

Пересувні виставки «Наука – це вона» є частиною однойменного освітнього арт-проєкту, ініційованого STEM is FEM за підтримки міжнародних організацій ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні як частина глобальної кампанії UN Women «Покоління рівності».

0