«Наука – це вона» пройшла в Полтаві у вересні

У вересні пересувна виставка про українок, що змінили та змінюють світ точних наук, пройшла у Полтаві.

В просвітницькому проєкті «Наука – це вона» від STEM is FEM об'єднались три стихії: науки, мистецтва та літературної творчості.

У вересні пересувна виставка про українок, що змінили та змінюють світ точних наук, пройшла у Полтаві.

На відкритті виставки у Палаці дозвілля «Листопад» була присутня Олена Ромас - начальниця Департаменту культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради.

 «Ми тут бачимо жінок як науковиць, жінок, які можуть гідно конкурувати у стереотипно «чоловічих» професіях, «чоловічих» напрямках діяльності. Саме в такому стилі, в такому образі треба показувати сучасних жінок», – наголосила пані Ромас.

На урочистий захід завітали також учениці та учні полтавських шкіл. Їм провела екскурсію Єлизавета Коренко - координаторка проєкту STEM is FEM.

Школярів зацікавили яскраві портрети, вони ставили багато питань, а на пам’ять про подію взяли листівки – зменшені зображення портретів героїнь наукового світу.

Всі охочі змогли побачити експозицію у Полтаві з 15 по 30 вересня.

Пересувні виставки є частиною освітнього арт-проєкту «Наука – це вона», ініційованого STEM is FEM за підтримки міжнародних організацій ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні як частина глобальної кампанії UN Women «Покоління рівності».

0