Відкриття експозиції «Наука – це вона» та дискусія про роль жінок в науці у Львівському університеті

12 жовтня у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася презентація виставки «Наука – це вона» та публічна дискусія про роль жінки у світовій науці.

Львів гостинно зустрів унікальну експозицію! 12 жовтня у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася презентація виставки «Наука – це вона».

На ній експерти та експертки говорили про внесок жінок у програмування, математику, інформатику та інші точні науки.

  • Микола Щербина - куратор Museum of Computer Technology/Музею Комп'ютерних Технологій розповів про науковиць, що прискорили світовий розвиток IT галузі.
  • Юрій Ющенко - кандидат фізико-математичних наук НаУКМА поділився біографічними фактами з життя своєї матері, Катерини Ющенко. Саме вона створила першу у світі мови програмування високого рівня.
  • Професорка Світлана Гнатуш  розповіла про важливий внесок в науку Розалінд Франклін, Гелени Кшемєнєвської та Дарії Федорович.
  • Професор Михайло Зарічний виступив із цікавою презентацією про героїнь нашого проєкту - математикинь Олену Ванєєву та Марину В’язовську.

Дякуємо місту Лева за гостинність! До речі, львів'янка Олена Петришин є авторкою переможного есе про генетикиню Оксани Півень, а також учасницею наших модулей.

Освітній арт-проєкт «Наука – це вона» реалізується STEM is FEM за підтримки ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) в рамках глобальної кампанії ООН Жінки “Покоління Рівності”.

0