Українські науковиці обговорили роль жінок у світі STEM під час відкриття виставки «Наука – це вона» у Гамбурзі

Українські науковиці, що працюють в Германії, обговорили роль жінок у світі STEM під час відкриття виставки «Наука – це вона» у Гамбурзі. На заході була присутня Генеральний консул України в Гамбурзі Ірина Тибінка.

Жінки розвивають світову науку на рівні з чоловіками - це ще раз довели спікерки панельної дискусії «Як жінка може змінити науку?» у Гамбурзі. Захід проходив на культурному фестивалі Ukrainian Days під час відкриття експозиції «Наука – це вона». У ньому взяли участь українські науковиці, що працюють в Німеччині:

  • Зоряна Терлецька, докторка технічних наук, інженерка з розробок Philips Medical System, Гамбург
  • Христина Єзерська - науковиця, що займається питаннями новітньої енергетики, IFAM, Бремен
  • Ольга Єзерська - докторка технічних наук, що працює в електрохімічній лабораторії корозійного захисту, IFAM, Бремен
  • Ольга Лисак, менеджерка з бізнес розвитку у сфері інформаційних технологій та штучного інтелекту.

Вони поділися власним досвідом та обговорили, як заохотити дівчат розвивати свої таланти у STEM галузях.

У вітальному слові на початку заходу Генеральний консул України в Гамбурзі Ірина Тибінка наголосила, що важливо розуміти, підтримувати та заохочувати тих молодих дівчат, які прагнуть присвятити своє життя науці чи роботі у так званих «чоловічих» професіях.

Дякуємо Міністерству закордонних справ України, Генеральному консульству України в Гамбурзі (Generalkonsulat der Ukraine in Hamburg) та Генеральному консулу України в Гамбурзі Ірині Тибінці за підтримку нашого проєкту.

Освітній арт-проєкт «Наука – це вона» реалізується STEM is FEM за підтримки ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) в рамках глобальної кампанії ООН Жінки “Покоління Рівності”.

0