STEM is FEM розпочав відбірковий конкурс на участь у модулі “Машинобудування”

STEM is FEM розпочав відбірковий конкурс на участь у модулі “Машинобудування”. Модуль відбуватиметься в Києві 29-30 серпня.
STEM is FEM розпочав відбірковий конкурс на участь у модулі “Машинобудування”

Проєкт STEM is FEM розпочав відбірковий конкурс на участь у модулі “Машинобудування”. 

За інформацією Массачусетського технологічного інституту лише 13,2% випускників у напрямку “Машинобудування” - дівчата. Саме тому наша освітня ініціатива обрала машинобудування темою наступного модулю. Особливо важливою ця тема є в українських реаліях. Адже машинобудування вважається найважливішою комплексною галуззю обробної промисловості Україн та нараховує більше 1000 підприємств. Збільшення кількості жінок у ній могло б призвести до росту кількості та якості кадрового ресурсу галузі загалом. Адже за кадровим складом галузь все ще залишається у більшості свої чоловічою. Така сама картина спостерігається і в світі. Найбільше жінок у машинобудуванні задіяно в Канаді - 21.8%. При цьому портал CNBC включив цю галузь у двадцятку найбільш перспективних для розвитку кар’єри жінками у STEM. 

Модуль заплановано на 29-30 серпня у Києві. Плануємо познайомити дівчат із жінками, які вже працюють у галузі, цікаві освітні лекції, мотиваційні виступи успішних жінок, тематичні екскурсії та традиційний конкурс. Участь у модулі можуть взяти школярки зі всієї України, для цього потрібно пройти відбірковий конкурс на цьому сайті. Тестування триватиме з 6 по 26 липня. 30 дівчат, які найкраще впораються із завданням запросять на освітній модуль до Києва, повністю оплативши дорогу та проживання у столиці.

0