STEM is FEM приєднується до Глобального договору ООН

Освітній проєкт STEM is FEM став учасником Глобального договору ООН, найбільшої у світі спільноти бізнесів, які працюють відповідно до ESG-стандартів.
STEM is FEM приєднується до Глобального договору ООН

Освітній проєкт STEM is FEM став учасником Глобального договору ООН, найбільшої у світі спільноти бізнесів, які працюють відповідно до ESG-стандартів.

STEM is FEM — це перша STEM-екосистема в Україні, яка обʼєднує організації, людей та ідеї, що взаємодіють для популяризації освіти та карʼєри в галузях науки, технології, інженерії та математики. У 2023 році Міністерство закордонних справ України нагородило проєкт званням “Почесний амбасадор України в сфері науково-освітньої дипломатії”. Серед Цілей сталого розвитку ООН, над якими працює STEM is FEM: якісна освіта, ґендерна рівність, гідна праця та економічне зростання, інновації та інфраструктура, скорочення нерівності, сталий розвиток міст та спільнот, а також партнерство заради стійкого розвитку.

Проєкт створений у 2019 році за ініціативи IT-підприємця Сергія Токарєва. Команда STEM is FEM складається з трьох людей, які створюють активності, що допомагають українській молоді під час повномасштабної війни. Так, у 2022 році STEM is FEM запустили освітній курс “Урбаністика”.

“Ще до початку повномасштабного вторгнення дівчата з нашої спільноти просили організувати події, присвячені урбаністиці. А після 24 лютого ця тема постала в новому світлі. Російська армія щодня руйнує українські міста та селища — і навіть якщо почати процес відбудови сьогодні, на нього піде не один рік. Звісно, для відновлення населених пунктів потрібні експерти та експертки, та разом з цим — і просто небайдужі громадяни, які розуміють свої міста і знають, якими ті можуть бути”, — пояснює голова STEM is FEM Єлізавета Коренко.

У межах освітнього курсу “Урбаністика” 50 дівчат вивчали основи містобудування та архітектури, а паралельно з цим — розробляли власні проєкти з відбудови громадських місць в у зруйнованих українських містах. Найкращі з робіт були доопрацьовані професіоналами та запропоновані громадам для реалізації на місцях.

У 2022 році STEM is FEM запустили інформаційну кампанію “Наука убезпечити себе”. Мета ініціативи — захистити від торгівлі людьми українців, які масово виїжджали за кордон у зв’язку з повномашстабним вторгненням.

Також, аби підтримати українських підлітків, протягом семи місяців проєкт  проводив інтеграційні клуби “Наука єднання” онлайн та офлайн у семи містах України. Участь в заходах брали як місцеві підлітки, так і молодь зі статусом ВПО.

Глобальний договір ООН в Україні

Глобальний договір ООН в Україні – це локальна мережа світової спільноти бізнесів, які працюють відповідно до ESG-стандартів. Це офіційний представник в Україні глобальної мережі UN Global Compact (Глобального договору Організації Об'єднаних Націй), що закликає компанії вибудовувати свою діяльність та стратегію з урахуванням Цілей сталого розвитку та на основі Десяти принципів у галузі прав людини, охорони праці, захисту довкілля та боротьби з корупцією. 

0