Другий сезон зустрічей літературного клубу ЛітMINT в жовтні

Яке майбутнє чекає на нас з появою роботів? На це питання намагалися відповісти на новій зустрічі літературного клубу ЛітMINT у жовтні. В центрі обговорення була збірка «Казки роботів» Станіслава Лема, відомого польського письменника та філософа. До зустрічі доєдналися незвичайна гостя - практикантка Goethe-Institut гуманоїдний роботка GAIA серії NAO.

Яке майбутнє чекає на нас з появою роботів? На це питання намагалися відповісти на новій зустрічі літературного клубу ЛітMINT у жовтні.

В центрі обговорення була збірка «Казки роботів» Станіслава Лема, відомого польського письменника та філософа. Збірка оповідає про псевдосередньовічний фантастичний всесвіт, в якому місце людей займають роботи. Підлітки та гості заходу обговорювали сучасні розробки штучного інтелекту, а також переваги та ризики з цим пов’язані. Дійшли до висновку, що «все залежить від того, чим ми роботів наділимо і що ми у них вкладемо».

Цього разу в обговоренні брала участь незвичайна гостя - практикантка Goethe-Institut гуманоїдний роботка GAIA серії NAO. Підлітки дізналися, що вміє робити GAIA, які слова розпізнає і навіть вигадали для роботки новий ланцюжок дій, який вона виконала.

На зустріч завітали Дар'я Придибайло - незалежна кураторка, дослідниця, засновниця Art Matters Ukraine та TRSHCHN platform, а також співзасновники експозиційного середовища Shukhliada exposition environment та Photinus studio Лєра Полянськова - художниця, учасниця артгрупи SVITER та Іван Світличний - художник, що працює з новими медіа, Лауреат Премії Малевича 2018.

Перша офлайн-зустріч клубу відбулася у бібліотеці Гете-інституту, частина учасників долучилася онлайн. STEM is FEM реалізує проєкт ЛітMINT разом з Goethe-Institut Ukraine, Букмоль та підлітковою редакцією TeenSide.

0