Стартував конкурс на участь у модулі "3D моделювання та друк"

На yнашому сайті розпочався он-лайн конкурс на участь у освітньому заході, який познайомить школярок із цариною 3D друку та моделювання.
Стартував конкурс на участь у модулі "3D моделювання та друк"

На yнашому сайті розпочався он-лайн конкурс на участь у освітньому заході, який познайомить школярок із цариною 3D друку та моделювання.

Попередні події були присвячені біотехнологіям, ІТ, екології та енергетиці, інженерії та робототехніці, цього разу дівчат хочуть зацікавити 3D технологіями. Модуль заплановано на 13-14 червня. 

Нова тема, за словами організаторів, обрана на прохання самих учасниць проєкту. 3D-моделювання сьогодні використовується не лише у анімації та розробці ігор, наукові експерименти, автомобільні краш-тести, вимір навантаження на опорні частини будівлі, розробка інтер’єрів, підбір протезів - усе це напрямки використання технологій 3D-моделювання. Не менш широковживаним є і напрям 3D-друку. Штучні кістки, дизайнерський одяг і прикраси, автодеталі і, навіть, космічна промисловість - усюди застосовують 3D-друк. З ексклюзивного наукового методу 3D-друк перетворився на цікаве хобі та загальновживану технологію виробництва. Згідно дослідження порталу Sculpteo 51% технологічних компаній США вже зараз використовують 3D-друк у своєму виробництві. Наприклад, компанія BMW минулого року повідомила, що встановила мільйонну надруковану деталь на свої автівки. А портал SmarTech Analysis вважає, що до 2027 3D-друк стане основним методом стоматології. Познайомившись із галузями використання та основними принципами цих технологій, дівчата зможуть у майбутньому розвивати українську високотехнологічну промисловість.  

Для участі у освітньому модулі необхідно пройти відбіркове тестування на сайті проєкту. До нього допускають усіх українських старшокласниць без обмежень. Тестування триватиме до 26 травня. Крім безпосереднього знайомства із 3D напрямом, дівчат чекають мотиваційні виступи відомих жінок та конкурс із цікавими призами. 

0